Ontdekking

Curaçao werd in 1499 ontdekt door de Spanjaard Alonso de Ojeda, toen er ongeveer 2000 mensen op het eiland woonden. In 1515 werden bijna alle mensen op Curaçao als slaaf weggevoerd naar Hispaniola. 

West Indische Compagnie

Curaçao is een klein land met een rotsige bodem, dus het is voor gewassen niet echt geschikt, toch was de West Indische Compgnie wel geintereseerd in Curaçao, omdat het wel erg geschikt was als handelspost door de natuurlijke haven. daarom werd besloten in augustus 1634 besloten dat Curaçao van Nederland werd.

Herovering

De Spanjaarden waren van plan om Curaçao weer terug te veroveren. Ze ontvoerden en verhoorden indianen en ze stuurden spionnen. Uiteindelijk stuurden de Spanjaarden schepen naar Curaçao om het aan te vallen, maar er was storm op zee. Door de storm zijn de schepen vergaan en hebben het eiland nooit bereikt. De Nederlanders hadden geluk gehad, want als de Spaanse schepen het eiland hadden bereikt, hadden ze waarschijnlijk gewonnen. Curaçao bleef van Nederland.

Slaven

Curaçao werd in het Caribische gebied de belangrijkste handelspost waar slaven gekocht en verkocht werden aan de plantagehouders. In totaal zijn op Curaçao 112.000 slaven verkocht. Op Curaçao kun je nu nog een paar plantages waar de slaven werkten bezoeken. Er waren ongeveer honderd plantages op Curaçao. Op een plantage stond een landhuis daar woonde de meester. Daaromheen lagen pakhuizen en slavenhutten. Van de honderd landhuizen zijn er nu nog maar vijfenvijftig over.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb